Cosmetische chirurgie: Wat iedere vrouw moet weten

Cosmetische chirurgie: Wat iedere vrouw moet weten

Cosmetische chirurgie of plastische chirurgie is een medisch esthetische behandeling door een cosmetisch arts. Elke dag worden we geconfronteerd met plastische chirurgie, het hoort bij het straat beeld anno nu.

Staan we in het bus hokje dan zien we die dame van ver boven de 60 met een huidje als een dertig jarige en we hoeven de tv maar aan te zetten en we zien haast geen rimpels meer. Niet iedereen is gecharmeerd van deze nieuwe trend, jonge dames zien niets anders dus voor hun is het eigenlijk gewoon geworden. De oudere generatie zegt: doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Juist omdat het zo normaal geworden is zullen we ook gaan zien dat het aanbod en de vraag naar cosmetische chirurgie zal toenemen. Elke vrouw kan wel een minpuntje aangeven dat ze wil verbeteren aan zichzelf, of ze het ook zouden doen is natuurlijk maar de vraag.

Lijkt cosmetische chirurgie jou nou wel iets, dan is er een aantal punten waar je goed op moet letten.

Cosmetische chirurgie is niet makkelijk

Niemand gaat even snel tijdens de lunch om een botox behandeling of een neuscorrectie. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt en de risico’s die een ingreep met zich meebrengt begrijpt. Het is niet erg als je je rimpels of je kromme neus wil behandelen maar doe dat dan wel pas wanneer je alle voor- en nadelen kent. Het is en blijft een chirurgische ingreep.

Zoek eerst naar alternatieven voor cosmetische chirurgie

Voor niets gaat de zon op zeggen ze wel eens en dat gaat bij cosmetische ingrepen helemaal op. Wanneer je te zwaar bent en graag liposuctie wil ondergaan, zal dat het probleem meteen verminderen. Maar wat denk je wat er gaat gebeuren als je na je operatie helemaal niets aan je levensstijl gaat veranderen? Precies over een jaar lig je weer op de behandel tafel.

Verslavende effecten van plastische chirurgie

Juist omdat je kiest voor een cosmetische ingreep is de kans voor herhaling groot. Vrouwen die niet tevreden zijn met hun uiterlijk willen vaak meer. Ze komen eerst voor een neuscorrectie en al snel volgt de borstvergroting, botox injectie en de vollere lippen. Alles om het perfecte plaatje te creëren. Maar wanneer ben je dan echt tevreden, de praktijk laat zien dat deze vrouwen eigenlijk nooit echt tevreden zijn. Daarom is het goed om met mensen te praten over je eventuele plannen. Vaak is het probleem groter voor jou zelf dan voor de mensen om je heen. Zij kunnen je helpen je zekerder te voelen en wanneer je echt gaat voor de cosmetische behandeling kunnen ze er voor je zijn.

Wat is je verwachting?

Zoals je leest is het dus belangrijk om voor de juiste redenen te kiezen voor een cosmetische ingreep. Het maakt je namelijk niet perfect en niet per se gelukkiger. Wanneer je realistische verwachtingen hebt van de operatie zal dit enorm helpen. En kies niet voor een ingreep omdat je vriend of man zo van mooie grote borsten houdt maar doe het ten alle tijde voor jezelf.

Er zijn risico’s en gevaren aan cosmetische operaties

Afhankelijk van de procedure die u overweegt, zijn er verschillende risico’s en gevaren. Zorg ervoor dat je hiervan op de hoogte bent. Laat je goed informeren en volg vooral je gevoel, kies niet blindelings voor de arts die de neus van je vriendin heeft gecorrigeerd. Elke operatie heeft risico’s dus denk er vooral niet te makkelijk over.

Neem de tijd om te genezen van cosmetische chirurgie

Neem altijd voldoende tijd om te herstellen van de cosmetische ingreep. DCosmetische chirurgieit zal er voor zorgen de je het beste resultaat krijgt. Volg altijd de instructie op van je arts en denk niet te snel dat je alles wel weer kan doen omdat je je goed voelt.

Het resultaat kan altijd tegen vallen

De chirurg kan niet in jouw hoofd kijken om te zien wat jou verwachting zal zijn. Hij zal altijd zijn best doen het beste resultaat te behalen. Dit resultaat kan je altijd tegenvallen omdat je misschien hogere verwachtingen hebt die niet haalbaar zijn.

Pas op voor een look-a-like effect

Je wil graag de neus van Kim Kardashian en de lippen van Doutzen Kroes maar het is geen garantie dat die bij jou net zo mooi staat als bij hun. Laat je daarom goed adviseren en blijf realistische. Er is nog nooit iemand wakker geworden na een operatie die als twee druppels water op Doutzen Kroes leek.

Kies verstandig

Wanneer je toch serieus een operatie wil ondergaan om iets aan jezelf te verbeteren kies dan voor de juiste chirurg en niet voor de naam van de kliniek. Zoek op internet naar reactie van patiënten en maak afspraken met verschillende artsen. En blijf altijd realistisch!

Zoals je waarschijnlijk verwacht hebben wij voor iedere cosmetische ingreep  een alternatief . Facelift, rimpels, eigenlijk voor alle esthetische chirurgie waarmee je huidverjonging en huidvernieuwing wilt bewerkstelligen.  Wij proberen je cosmetische chirurgie zoveel mogelijk uit te stellen of te voorkomen.

Author Info

Maaike

No Comments

Post a Comment