Eczeem: Alles over eczeem

Eczeem: Alles over eczeem

Eczeem treft ongeveer 10 % tot 20 % van de zuigelingen en ongeveer 3 % van de volwassenen en kinderen. De meeste kinderen die de aandoening ontwikkelen ontgroeien deze na hun tiende verjaardag , terwijl sommige mensen de symptomen blijven houden. Al dan niet in meer of mindere mate. Met de juiste behandeling , kan de huidziekte vaak worden gecontroleerd .

Wat zijn de symptomen van eczeem ?

Het maakt niet uit welk deel van de huid wordt aangetast , eczeem is jeukt altijd. Soms heb je al jeuk voordat voordat de uitslag verschijnt , maar als dat zo is , verschijnt de uitslag meestal op je gezicht, achterkant van je knieën of op je polsen , handen of voeten . Het kan ook invloed hebben op andere gebieden.

Getroffen gebieden vertonen meestal een zeer droge , verdikte , of schilferige huid. In de reële huid mensen , kunnen deze gebieden aanvankelijk roodachtig en vervolgens bruin. Onder alsj een een donkere huidsleur hebt kan eczeem je pigmentatie beÏnvloeden , waardoor het getroffen gebied lichter of donkerder wordt.

Bij zuigelingen kan de jeukende uitslag een druipende, korstvorming voorwaarde dat voornamelijk gebeurt op het gezicht en de hoofdhuid te produceren , maar patches kunnen overal verschijnen .

Wat zijn de oorzaken eczeem?

De precieze oorzaak van eczeem is onbekend, maar het wordt wel gekoppeld aan een overactieve reactie van het immuunsysteem van het lichaam om een irriterende stof van het lijf te schudden. Het is dit antwoord dat de symptomen van eczeem veroorzaakt.

Bovendien is eczeem vaak gevonden in families met een geschiedenis van andere allergie of astma . Ook kan defecten in de huid barrière vocht buiten en ziektekiemen binnen laten

Sommige mensen kunnen ” flare – ups ” van de jeukende huiduitslag als reactie op bepaalde stoffen of omstandigheden. Voor sommigen , in contact te komen met een ruw of grof materiaal kan de huid te jeuken . Voor anderen , het gevoel te warm of te koud , blootstelling aan bepaalde huishoudelijke producten zoals zeep of afwasmiddel of in contact komen met dierlijke huidschilfers kan een uitbraak veroorzaken . Bovenste luchtweginfecties of verkoudheid kunnen ook triggers . Stress kan leiden tot de aandoening te verergeren .

Hoewel er geen genezing , kunnen de meeste mensen effectief beheer van hun ziekte met medische behandeling en door het vermijden van irriterende stoffen . De aandoening is niet besmettelijk en kan niet worden verspreid van persoon tot persoon .

Hoe wordt Eczeem gediagnosticeerd?

Een kinderarts , dermatoloog , of uw een Ericson Specialist kan een diagnose van eczeem stellen. Hoewel er geen tests zijn om eczeem te bepalen , kan je arts meestal zeggen of het eczeem is. Een arts kijkt naar je huid, stelt je een aantal vragen en weet dan meestal genoeg.

Aangezien veel mensen met eczeem ook allergieën hebben , kan je arts allergie testenuitvoeren om mogelijke irriterende of triggers bepalen . Kinderen met eczeem zijn worden meestal ook getest op allergieën .

Wat kun je doen tegen eczeem?

Derma-Calm is een lijn die absoluut comfort kan geven aan eczeem.

Author Info

Maaike

No Comments

Post a Comment