Je droge huid na de zomer? Hydrateren & Voeden!

Je droge huid na de zomer? Hydrateren & Voeden!

Je droge huid na de zomer? Hydrateren & Voeden!

 

Je herkent het vast wel, je stapt uit de douche na een dagje strand, zee en zon en je voelt je huid trekken. Je huid vindt jouw favoriete zomerding eigenlijk helemaal niks. Maar wist je dat deze vorm van hinder aan je huid helemaal niet nodig is, dat het niet iets is waar je mee moet leren leven? Hoe zit dat nou met die droge huid? Here we go!

Een normale huid is een huid die in evenwicht is

De huid voelt zacht, soepel en glad aan. De huid is regelmatig, strak, stevig en stralend. De huidfuncties zijn optimaal en in evenwicht. Deze huid heeft alleen de behoefte om goed gehydrateerd en beschermd te worden tegen externe agressieve invloeden.

Je hebt echter veelal te maken met een onevenwichtige huid

Een juiste verzorging van je huid zorgt ervoor dat het ongemak dat hiermee gepaard gaat zal verminderen en veelal zal verdwijnen. Het evenwicht in je huid wordt hersteld. Je huid zal er stralend uitzien en comfortabel aanvoelen.
Men spreekt van een droge huid wanneer

 • je huid vochtarm is: een huid met te weinig water
 • je huid droog is: een huid met te weinig voeding
 • je huid droog én vochtarm is: de pineut

Je huid is opgebouwd uit verschillende lagen. In deze lagen vind je ook water

 • 70 % van de lederhuid bestaat uit water
 • 13% van de hoornlaag van je huid bestaat uit water

Je huid is uitgedroogd als het niveau van hydratatie onder de minimale drempel van 10% zit.

LET OP: Je huid is niet gevoelig maar droog

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen een gevoelige huid en een droge huid.  Want misschien denk je dat die rode vlekjes komen omdat je huid gevoelig is, maar meestal is dit niet het geval en is je huid is gewoon droog. Vergeet de gevoelige huid, die bestaat namelijk amper en het is meer een mode-ding dan een causaal probleem dat vaak voorkomt. Eerder is het een symptoom van zaken waar je huid zelf geen invloed op heeft.

Probleem | Oplossing | Belofte van de droge huid
In deze blog vertellen we je wat het probleem is van een droge & vochtarme huid. We vertellen je hoe het huidprobleem is op te lossen dus hoe het evenwicht te herstellen is.  Én, we doen je een belofte waar je ons aan mag houden. Als wij die breken, dus als onze visie niet voor je werkt, krijg je je geld niet terug, maar gaan we wel in de hoek staan.

PROBLEEM DROGE & VOCHTARME HUID

Een vochtarme,gedehydrateerde huid  is NIET hetzelfde als een droge huid

Het trekkende gevoel van je huid is een symptoom van een vochtarme huid. Water is het belangrijkste deel van alles wat leeft en groeit. Je huid is net zo afhankelijk van water als bijvoorbeeld een plant.  Een vochtarme huid herken je voorts aan

 • fijne nerfjes die in de huid zichtbaar zijn (craquelé)
 • trekkerig gevoel en/of schilfertjes, sneller geïrriteerde huid
 • gebrek aan soepelheid en elasticiteit
 • vroegtijdige kraaienpootjes en rimpels

PROBLEEM 1. 

Een VOCHTARME huid heeft een tekort aan water
Een gedehydrateerde  huid heeft alles te maken met een laag vochtgehalte in de huid. De Natural Moisturizing Factor (NMF) is de natuurlijke vochtbalans of vochtigheidsgraad van je huid. Als je huid teveel water verdampt, dan is het vochtgehalte van je huid uit balans. En heb je dus een vochtarme huid.

Een vochtarme huid is niet zonder gevolgen
Door het verlies van vocht staat er minder spanning op de huidcellen. Hierdoor verschrompelen ze, en dit merk je door rimpelvorming. Een gedehydrateerde huid kan amper voedende crèmes opnemen, is sneller geïrriteerd en produceert weinig talg. Hierdoor kan je huid maar weinig vocht vasthouden.

LET OP: Een vette huid kan ook vochtarm zijn
Vochttekort kan bij elk huidtype voorkomen, dus zowel bij een normale, gecombineerde, vette of droge huid.

PROBLEEM 2.

Een DROGE HUID heeft tekort aan vet
Een droge huid heeft een tekort aan vetten (voeding).  Een vermindering van de vetten heeft als gevolg dat je huid minder rekbaar wordt, dus souplesse inlevert.  Deze vermindering van de hydratatie in de hoornlaag heeft als gevolg dat deze minder rekbaar wordt. Dit veroorzaakt al snel minder souplesse en elasticiteit wat het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels met zich meebrengt.Dit veroorzaakt al snel minder souplesse en elasticiteit wat het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels met zich meebrengt.

CONCLUSIE PROBLEEM
Bij een droge huid is het natuurlijke hydratatiemechanisme van je huid niet in evenwicht. Het is noodzakelijk om de bovenste lagen van de opperhuid te hydrateren, maar ook de huid te voeden met essentiële lipiden. Deze vetten leggen een beschermlaagje op je huid om water te binden aan de hoornlaag. Daardoor kan het vocht in de huid niet verdampen. Een tekort leidt dus tot vochtverlies. Daarom bevat een goede hydraterende crème altijd zowel vocht- als vetstoffen.

OPLOSSING : HERSTEL HET EVENWICHT VAN JE HUID
Snap je het nog. Ook wij halen het wel eens door elkaar zonder het door te hebben. Maar het is juist die verwarring die maakt dat je onnodig met een onsoepele huid te maken hebt. Het is namelijk een probleem dat makkelijk op te lossen is.

De hydratatie van je huid bepaalt hoe goed je bestand bent tegen invloeden van buitenaf.  Als het vochtgehalte te laag is verliest  je huid haar beschermende functie. Daardoor hebben externe factoren zoals kou of airco nog meer invloed en neemt het vochtverlies uit de huid alleen maar toe.

Er zijn diverse oorzaken waardoor de huid niet (meer) in staat is het vochtgehalte op peil te houden:

 • weers- of omgevingsinvloeden zoals  overmatige blootstelling aan de zon, kou, lage luchtvochtigheid door centrale verwarming of airco
 • wassen met te heet water
 •  toepassing van verkeerde, dus niet aan de huidsoort aangepaste cosmetica en huidverzorgingsproducten
 • vochtafdrijvende medicijnen of afslankmiddelen
 •  te eenzijdige of eiwitrijke voeding
 •  leeftijd, naarmate we ouder worden wordt de huid meer vochtarm
 •  erfelijkheid

CONCLUSIE OPLOSSING
Om het evenwicht in je huid te herstellen is het dus belangrijk dat je niet alleen het vochtgehalte op peil brengt maar zeker ook het vetgehalte zodat het in de huid aanwezige water niet kan verdampen.

BELOFTE ERICSON LABORATOIRE
Goed gebruik van de juiste producten en methoden herstelt het evenwicht van je huid. Je huid wordt dus weer normaal. Omdat alle huidverzorging valt of staat met consistentie, zul je altijd huidverzorgingsproducten moeten gebruiken. Dat vinden wij natuurlijk niet erg, dat snap je. Maar wij hebben dat niet bedacht. Wel hebben we bedacht wat dan de juiste producten en methoden zijn. Had je niet verwacht toch? 🙂

ERICSON LABORATOIRE  | We Talk Medi-Skincare since 1962
Simpel verklaard komt het er op neer dat je 2x per jaar je huid zult moeten boosten met behulp van een kuur. De rest van het jaar onderhoud je de kwaliteit van je huid door het gebruik van de juiste producten voor thuis. Of je verzorgt niet alleen je huidwaliteit maar tackelt ook bijvoorbeeld je rimpel. Hoe meer hoe beter, dat geldt voor huidverzorging. Indien goed toegepast, dat wel.

Hoe realiseren wij onze belofte?
Door je huid te voorzien van biotechnologische ingrediënten die je lichaam en huid helpen essentiële taken goed uit te voeren. Zo stellen we je huid in staat om het hydratatiepeil aan te passen. Bijvoorbeeld door het vocht in de huidcellen beter te laten circuleren en vocht goed vast te houden

Hydra-Clinic is een hydrovoedende behandeling die via biotechnologische ingrediënten inwerkt op de natuurlijke hydratatiemechanismen van de huid. Het vermenigvuldigt de vochttoevoer van de huid om zo verzekerd te zijn van een optimaal hydratatiepeil.

Vragen? Just ask?
Niks is ons te gek! Sowieso al knap dat je het tot het einde van dit blog gehaald hebt. You Love Skincare. En gelijk heb je!

(Bron: Ericson Laboratoire)


Author Info

Maaike

No Comments

Post a Comment