Huidverjonging vraagt om een gedragsverandering

Huidverjonging vraagt om een gedragsverandering

Huidverjonging is een levenstijl

Huidverjonging is niet iets dat je met een machine en een kuurtje kunt bewerkstelligen. Huidverjonging vraagt om een gedragsverandering. Pas als je daadwerkelijk elke ochtend, elke avond je huid goed verzorgt, zal je echte huidverjonging leren kennen.

Hoe vaak zien huidspecialisten, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten iemand in de praktijk die rookt, amper haar huid verzorgt, slecht eet en veel stress heeft? Hoe vaak horen we zo’n iemand niet vol trots spreken over haar botoxbehandeling, of haar filler?

Natuurlijk kan deze symptoombestrijding beter zijn dan helemaal niks te doen aan huidverjonging maar ware huidverjonging komt van binnen. En dan bedoel ik niet de werkstoffen (die komen van buiten) maar de innerlijke vasthoudendheid, discipline zo je wilt, die nodig is om elke dag. ‘Ochtends en ’s avonds, je huid te reinigen en te verzorgen met mediskincare die precies geeft wat jij op dat moment in je leven van nature mist.

Huidverjonging is een gedragsproces waar je pas veel later de echte vruchten van plukt. Daarom is het zo moeilijk. Mensen willen een shortcut nemen, een makkelijke oplossing, of in ieder geval een oplossing die niet teveel moeite kost. Liever spenderen zij geld dan moeite. En dus zie je misschien geen rimpel op het gezicht. Maar straalt de huid? Is zij vitaal en kan zij best een rimpel hebben?

Mijn advies is simpel: elke ochtend en avond reinigen en verzorgen en over 5 jaar heb jij de mooiste huid van iedereen in je omgeving. En dat is een belofte waar je me aan mag houden.

Wil je ook een gastblog schrijven? Meld je vandaag nog aan!

Author Info

Maaike

No Comments

Post a Comment