Tips Voor Het Verzorgen Van Je Oogcontour

Tips Voor Het Verzorgen Van Je Oogcontour

Oogcontour

Lachrimpeltjes vindt niemand erg, maar als ze veranderen in diepe groeven wordt het minder leuk. Bij deze praktische tips om je oogcontour goed te verzorgen.

De eerste kraaienpootjes dienen zich al aan tussen je twintigste en dertigste. Ze zijn nauwelijks zichtbaar, maar het begin is er. De huid rond de ogen veroudert sneller dan de rest van het gezicht. Dat heeft verschillende oorzaken. Om te beginnen is deze huid veel dunner, omdat er zich weinig ondersteunend bindweefsel onder bevindt.

Bovendien bevat de huid rond de ogen weinig beschermende talgkliertjes. Daardoor is ze droger en dus kwetsbaarder. Die dunne, droge huid is ook nog eens voortdurend in beweging. Gemiddeld knipperen we zo’n tienduizend keer per dag met de ogen. En daarnaast gebruiken we de ogen ook nog eens als we lachen of boos kijken.  

Belangrijk is ook de reiniging met zachte eye make-up remover. Uitgelopen mascararesten onder de ogen zijn ronduit slecht voor je huid.

Om te voorkomen dat de dunne, kwetsbare huid teveel heen en weer schuift, reinig je bij voorkeur altijd één kant op. Dus liever niet stevig boenen.

Tips voor mooie ogen

  • Zie je er moe uit? Neem een oogmasker
  • Slaap op een iets hoger kussen. Daarmee voorkomt u dat vocht zich  ’s nachts makkelijk onder de ogen nestelt en vochtwallen veroorzaakt.
  • Heb je  toch wallen? Wrijf met een ijsklontje van binnenste ooghoek naar buiten, dus met de lymfestroom mee. Zo help je het vocht sneller af te voeren en raak je vochtwallen eerder kwijt. Je kunt ook een speciaal Cool Mask gebruiken.
  • Draag bij zonnig weer een zonnebril. Die zorgt ervoor dat je je ogen niet voortdurend dichtknijpt, en dat de huid rond de ogen beschermd wordt tegen schadelijke UV-stralen.
  • Wrijf niet in je ogen. Door wrijven verschuift de tere huid en dat kan rimpels in de hand werken. 
  • Veel fronsen en boos kijken zorgt voor rimpels. Probeer ontspannen de wereld in te kijken, dat staat ook een stuk vriendelijker.

    Wist je dat Ericson als enige merk maar liefst 9 verschillende verzorgingsproducten heeft voor de oogcontour? Kijk maar.

Author Info

Maaike

No Comments

Post a Comment