Paraffine en cosmetica wel of niet?

Paraffine en cosmetica wel of niet?

Paraffine en cosmetica wel of niet?

Paraffine vrije cosmetica en paraffine olie in cosmetica

Paraffine vrije cosmetica en paraffine olie in cosmetica zou slecht zijn voor de huid. Parafinne en cosmetica is geen optie. Zeggen ze. Ik geloof zelf eerlijk gezegd niet zo in deze tijdelijke hypes. De ene week is dit ingrediënt ‘not done’ en volgende week weer iets anders. Maar is dit allemaal wel onderbouwd, of is het gewoon afkomstig van een cosmeticamerk dat vreemd genoeg geen paraffine in de producten gebruikt?

Ik moet eerlijk zeggen dat dit wel mijn aandacht trok en ik het gevoel had dat ik mijn merk moest verdedigen. Want ja, Ericson Laboratoire gebruikt wel paraffine en ik kon me niet indenken dat wij gebruik maakten van een ingrediënt dat niet goed zou zijn voor de huid. We zijn niet voor niets ISO 22713 gecertificeerd. En een ISO 22713 certificatie is zeldzaam. Huidtherapeuten, cosmetische artsen en schoonheidsinstituten die met ons samenwerken onderschrijven dit.[pullquoteright]Ericson Laboratoire is ISO 22713 gecertificeerd[/pullquoteright]

Vandaar dat ik het tot op de bodem heb uitgezocht en jullie gerust kan stellen. Storm in een glas water. Maar dat telt niet voor alle cosmeticamerkenmerken. Het is namelijk zo dat paraffine op verschillende manieren kan worden verwerkt. Wanneer je bijvoorbeeld pure vaseline op je huid smeert, laat je huid inderdaad niets meer door.  Paraffine is een minerale olie, dit noemen we ook wel een occulerende stof. Maar paraffine heeft geen direct herstellend resultaat en veel cosmeticamerken beloven dat wel.

Paraffine als hulpmiddel

In de producten van Ericson Laboratoire is paraffine toegevoegd als hulp middel. Paraffine heeft een gunstig effect op het hydratatie niveau in de huid. Maar alles met mate!  Wanneer je namelijk teveel of te weinig vocht in je huid hebt zullen bepaalde processen die verantwoordelijk zijn voor het herstel van je huid niet functioneren zoals ze horen te doen. Het is belangrijk dat je weet hoe de paraffine in je product is samengesteld. Is het 100% puur of niet? Wanneer je een in wateroplosbaar paraffine hebt (semi-occlusief) zal dit je huid niet afsluiten waardoor het vocht gehalte op peil komt.

Parafinne laat bepaalde stoffen gewoon door en heeft dus niet dat gevreesde afsluitende effect waar iedereen zo bang voor is.

Er zijn dus wel degelijk merken die de plank misslaan met het toevoegen van paraffine maar ik kan met een gerust hart zeggen dat wij de spijker op de kop slaan. Paraffine heeft namelijk ook veel voordelen mits het op de goede manier wordt geproduceerd en verwerkt.

De combinatie van paraffine met andere natuurlijke oliën zorgen voor een doorlaatbaar product en zal zeker geen verslavende werking hebben. Dus paraffine junkies,  er is hoop voor jullie allemaal! Het is moeilijk om klanten te overtuigen wanneer ze bijvoorbeeld lid zijn van de Libelle of Margriet en net een horror verhaal hebben gelezen over hoe slecht paraffine wel niet is. En net wanneer je de paraffine hoax hebt ontkracht komt er wel weer een nieuw ‘slecht’ ingrediënt om de hoek kijken.  Hoe jammer ik het ook vind het zal altijd zo zijn maar ik beloof je dat ik altijd op onderzoek zal uit gaan en me niet laat verleiden door de mooie verkoop praatjes van merken. Want wanneer wij een fout maken of een ingrediënt gebruiken wat onder de loep wordt genomen zijn wij niet bang om actie te ondernemen en alles doen om de kwaliteit te waarborgen van onze producten en ons fantastische merk!

Want zeg nou zelf : Eerlijkheid duurt het langst.

 

Author Info

Maaike

No Comments

Post a Comment